مانور نشتی هگزان در واحد HDPE مجتمع پتروشیمی جم برگزار شد
در ابتدای وقوع حادثه نفر بهرهبردار که در محیط مشغول بازدیدهای روزانه بوده، متوجه وقوع نشتی هگزان شده و اتاق کنترل واحد را از طریق بیسیم مطلع میکند. پرسنل اتاق کنترل نیز بلافاصله طی تماس با ایستگاه آتشنشانی، اطلاعرسانی و تقاضای کمک میکنند. نشتی هگزان از فلنج مسیر خروجی پمپ P-4012A اتفاق میافتد و ابری از بخار در محل تشکیل میشود.
این مانور با هدف ارزیابی آمادگی پرسنل بهرهبرداری، تعمیرات، حراست، آتشنشانی و بهداری در مقابله با شرایط اضطراری؛ ارزیابی نحوه تعامل آتشنشانی، بهرهبرداری واحد و تعمیرات؛ بررسی نقاط قوت و ضعف عملیات کنترل نشتی صورت گرفت.
سرعت عمل خوب پرسنل ایمنی و آتش نشانی، بهرهبرداری، درمانگاه و حراست در مواجهه با شرایط اضطراری؛ استفاده مناسب و کامل نیروهای آتشنشانی از تجهیزات استحفاظی؛ دسترسی آسان به مدارک فرآیندی از قبیل P و ID؛ استقرار تیم فرماندهی در مکان مناسب با توجه به موقعیت نشتی؛ آماده به کار بودن تجهیزات فیکس آتشنشانی مستقر در واحد؛ بررسی مناسب شرایط حادثه توسط فرمانده عملیات امداد و نجات در برخورد با حادثه؛ نتقال اطلاعات فرآیندی دقیق و کامل توسط مسئول عملیات واحد به فرمانده حادثه از جمله نقاط قوت این مانور بود.
در نشست پایانی ارزیابی فاکتورهای مختلف پیشنهاد شد با توجه به شرایط اضطراری و واقعی، دوره آموزشی مناسب آشنایی با فرماندهی حادثه برای سرپرستهای شیفت بهرهبرداری، کشیک ارشد مجتمع، افسر حراست و کشیک ارشد تعمیرات برگزار شود.
به گزارش روابط عمومی پتروشیمی جم، سرعت عمل گروه حراست در مواجهه با شرایط اضطراری، استفاده پرسنل حراست از وسایل و تجهیزات استحفاظ فردی و کفایت این وسایل، جدیت واحد حراست در امور محوله و نحوه کنترل ترافیک در سطح مجتمع، مدت زمان رسیدن اولین آمبولانس به محل حادثه، بررسی شرایط حادثه، توانایی در اتخاذ تصمیم و شناسایی خطر در کوتاهترین زمان ممکن، توانایی و اشراف پرستار به وظایف محوله، توانایی انعطاف، تصمیمگیری و مقابله با تغییر شرایط و چالشهای احتمالی، میزان آماده به کار بودن تجهیزات آمبولانس و اورژانس، استفاده پرسنل درمانگاه از وسایل و تجهیزات استحفاظ فردی و کفایت این وسایل، توانایی در اتخاذ تصمیم ، شناسایی خطر و انتقال این موارد در کوتاهترین زمان ممکن توسط تیم فرماندهی حادثه، توانایی انعطاف، تصمیمگیری و مقابله با تغییر شرایط و چالشهای احتمالی و اتخاذ تصمیمات صحیح تاکتیکی با در نظر گرفتن سلامت نیروهای در اختیار خوب ارزیابی شد.
همچنین نحوه نظارت کلی بر صحنه عملیات، نحوه ارزیابیهای اولیه شرایط حادثه با توجه به پیچیدگی و محیط بروز حادثه توسط تیم فرماندهی، مشخص کردن استراتژی، تاکتیک و نحوه اجرا در مقابله با شرایط اضطراری از سوی فرمانده حادثه و وضعیت یکپارچگی برنامههای استراتژیک، اجرایی و عملیاتی در برخورد با شرایط اضطراری مشابه بسیار خوب ارزیابی شد.